Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proč Data (v podání Brenta Spinera)? To jako, že pan autor prezentuje data? Nebo jde o nějakou vzpouru androidů?

0 0
možnosti
Foto

První naše podezření je správné.

0 0
možnosti
Foto

Přehledné a rozumné. Karma. Jen ve mně hlodá červíček. V momentě, kdy přestanou být k dispozici dotace z EU struku, razantně se sníží stavební práce a zřejmě opět stoupne nezaměstnanost. Růst HDP cca 2% v té postdotační době je podle mně jen zbožným přáním. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud se nepřidají další problémy (zpomalení Číny, růst cen ropy, kvantitativní ECB nenestartuje růst v EMU), tak by to mohlo vyjít. Ale oba cítíme, že to může být spíše slabší, než lepší. 

V EU fondům: optimista namítne, že letos musíme dočerpat peníze za minulé rozpočtové období, ale příští rok naběhne nové, takže peníze budeme moci utrácet (staťák tomu utrácení bude říkat investice) dál. Nicméně letos právě díky nutnosti peníze dočerpat se používají i projekty, na které by normálně přišla řada až příští rok.

Co navýší růst HDP: vyšší schodek státního rozpočtu. Na 70 mld. schodku to už nevypadá.

0 0
možnosti

Líbí se mi ekonomické články bez ideologických keců. Domnívám se, že světová konjuktura hodně souvisí s emisí peněz FEDu a ECB. Otázka na autora. Má v tomto směru dojít k výrazným změnám ? Mohou se na politice FRDu projevit výsledky amerických prezidentských voleb ?

0 0
možnosti

FEDu - oprava překlepu

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS