Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přehledné a rozumné. Karma. Jen ve mně hlodá červíček. V momentě, kdy přestanou být k dispozici dotace z EU struku, razantně se sníží stavební práce a zřejmě opět stoupne nezaměstnanost. Růst HDP cca 2% v té postdotační době je podle mně jen zbožným přáním. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud se nepřidají další problémy (zpomalení Číny, růst cen ropy, kvantitativní ECB nenestartuje růst v EMU), tak by to mohlo vyjít. Ale oba cítíme, že to může být spíše slabší, než lepší. 

V EU fondům: optimista namítne, že letos musíme dočerpat peníze za minulé rozpočtové období, ale příští rok naběhne nové, takže peníze budeme moci utrácet (staťák tomu utrácení bude říkat investice) dál. Nicméně letos právě díky nutnosti peníze dočerpat se používají i projekty, na které by normálně přišla řada až příští rok.

Co navýší růst HDP: vyšší schodek státního rozpočtu. Na 70 mld. schodku to už nevypadá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Hlavní ekonom České spořitelny. Ostravak (když s ním mluvíte, máte jasno), v České spořitelně od roku 2004, o čtyři roky později se stal jejím hlavním ekonomem a šéfem nejlepšího českého analytického týmu. Zájmy: vzhledem k tomu, že většina lidí považuje analytiky za autisty, tak prý prozradí jen 68:6f:72:79.

Twitter, Facebook, LinkedIn

Seznam rubrik