Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Pro intervence nebyl žádný reálný důvod, žádná velká krize, spekulace ani jiné zásadní zvraty nebyly. Deflace byla dána snížením cen energetických surovin, takže se jednalo spíše o stimul ekonomiky. Lze se tedy domnívat, že "rada" jednala na něčí popud nebo jsou to diletanti a prostě se rozhodli, že je potřeba lidem ještě více zkomplikovat život. :-/

Nejhorší je, že tato "rada" nenese žádnou odpovědnost za své činy a jak už to tak v ČR bývá, tato místa nejsou obsazována odborníky, ale kamarádíčky. Čím neschopnější, ale loajálnější, tím lepší.

1 0
možnosti
Foto

Jó, Stingrovo intervenování je super, hlavně když současně tvrdíme, že to nasírá pouze zaměstnance a odbory, přičemž všichni ostatní se tetelí spokojeností.;-D;-D;-D A vzpomínám si taky, jak na začátku pokřivení koruny lumen Stinger například tvrdil, že lidi při oslabení koruny vykoupí obchody a nebudou čekat na ještě větší zdražení spotřebního zboží. A pro změnu to byl opět chybný předpoklad a lidi nectili plán ČNB.:-P:-P:-P

3 0
možnosti
JR

J52a12n 46R46á25ž

13. 11. 2015 16:27

Podora podhodnocené koruny neznamená nic jiného než tisknout stále víc a víc korun potřebných na  nákup produktů tiskáren Eur, jejíž rychlost díky politice  kvantitativniho uvolňovani ECB akceleruje. A v trezorech  komerčních bank budou  růst zásoby peněz o kterých se neví co s nimi, protože ani  skoro nulové úroky jejich zásobu nesnižují.

A ta předvidaná inflace ne a ne přijít. Asi někde udělali soudruzi z ECB i ČNB chybu.

3 0
možnosti
Foto

ČNB se chlubí, že ekonomika roste díky slabé koruně a exportéři to potvrzují. Ponechme stranou kolik procentních bodů z růstu ekonomiky je díky koruně. Každopádně zisky firem rostou. Ale pozitivní dopady nejsou tolik vidět na růstu mezd, ty zaostávají. Takže chápu rozhořčení zaměstnanců a odborů. Nicméně tady je ČNB na straně odborů, protože bankovní rada chce vidět růst mezd mezi čtyřmi pěti procenty (ponechejme stranou i rizika růstu mezd).

1 0
možnosti
VM

V89á18c47l89a88v 43M97a71c72h

13. 11. 2015 15:04

nemohl jste to napsat trochu hutněji? Nabízí se např:

"ČNB se usnesla že bude nadále podporovat transformaci české ekonomiky na ekonomiku rozvojové země"

4 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Hlavní ekonom České spořitelny. Ostravak (když s ním mluvíte, máte jasno), v České spořitelně od roku 2004, o čtyři roky později se stal jejím hlavním ekonomem a šéfem nejlepšího českého analytického týmu. Zájmy: vzhledem k tomu, že většina lidí považuje analytiky za autisty, tak prý prozradí jen 68:6f:72:79.

Twitter, Facebook, LinkedIn

Seznam rubrik