Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já mám teda v devizových transakcích myšlení a znalosti sedláka, ale tady se vytiskne snad přes bilion korun, to bude mít ČNB kolem 37 miliard euro ve sklepě.

Já se teda ptám, kde jsou ty koruny? A proč za ty eura nenakoupíme třeba zlato? Vždyť když zase přijde nějaká krize, a ta přijde, protože vždycky nějaká příjde, tak jak bude euro klesat, tak bude cena zlata stoupat, protože zlato v krizových dobách vždycky stoupá.

0 0
možnosti

za eura jsme nakoupili cene papiry, dluhopisy a dalsi. Ty nesou, na rozdil od zlata, nejaky vynos. Zlato je pouze spekulace.

0 0
možnosti

D63a97v37i68d 79V91l62k

13. 10. 2016 11:27

Tak reálný kurs je někde kolem 24,5. Nechápu proč ČNB neočekávaně neoznámí ,že bude Korunu nadále bránit někde kolem 26 a pak za nějaký čas to neuvolní úplně. Bylo by to pozvolnější a pro všechny lepší.

0 0
možnosti

1) kde berete jistotu, ze realny kurz je kolem 24.5?

2) CNB zatim z kurzoveho zavazku ustoupit nechce, takze to oznamit nemuze. Nebojte se, oni neco vymysli. Ona je tu jeste jedna vec - az zahranicni investori zacnou nakupovat EURa, za ty penize, ktere investovali do statnich dluhopisu se zapornym urokem, tak bude tato cinnost pusobit PROTI posilovani koruny.

0 0
možnosti

Za podrobnou analýzu a úvahu Co dělat díky a karma.

Jinak ...

"Vrásky bude ČNB"

Žádné vrásky ČNB mít nebude. On to někdo zaplatí - naši občané - furianti.

0 0
možnosti

Neni pravda, ze "Za třetí, ČNB už několik let podnikům říká: letos ještě závazek, příští rok exit."

CNB pomerne konzistentne rika, ze kurz uvolni az budou splneny nejake podminky (inflace na urovni, kterou chteji). A rika, ze v roce x bude kurz drzet a nevystoupi driv nez v roce x+1. To NENI totez, co rikate Vy.

Nedokazu si predstavit, kde by se vzalo posileni koruny o desitky procent (to je aspon 20%), to by byl kurz pod 22, pricemz pred intervencemi byl hodne pres 25.

Taky nechapu, jak se nejakemu vyvozci mohlo orosit celo ze strasaku posileni koruny o 5%, kdyz to je kurz pred intervenci. Muze nekdo realne predpoklada, ze po uvolneni kurzu nespadne cena EUR aspon k teto hranici?

1 0
možnosti

A co když, pane Caho, najednou inflace vyskočí o 20%?

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Hlavní ekonom České spořitelny. Ostravak (když s ním mluvíte, máte jasno), v České spořitelně od roku 2004, o čtyři roky později se stal jejím hlavním ekonomem a šéfem nejlepšího českého analytického týmu. Zájmy: vzhledem k tomu, že většina lidí považuje analytiky za autisty, tak prý prozradí jen 68:6f:72:79.

Twitter, Facebook, LinkedIn

Seznam rubrik