Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře, tak nikdo od nikud neodejde. Prostě to rozpustíme. Těch 170 000 úředníků zaplacených jako náš předseda vlády prostě nepůjde příští pondělí do práce. Z baráků se udělají tábory pro uprchlíky, ta šílená Italka může zase vést marxisty, Tusk by si měl najít něco aspoň u dopravy, když ani neumí jazyky. Juncker a spol. by mohli alespoň nějakou dobu odstraňovat následky. Byl to stejně blbý pokus, jako ten Marxe, Engelse, Lenina, Stalina, Chruščova, Mao Ce-tunga, Polpota, Ho Či Mina a dalších.

0 0
možnosti

A kravám zkysné mléko a psům vypadají zuby...

Tak namátkou: Pokles kurzu koruny na 27,2 - 27,3? Dnes je koruna uměle podhodnocována ČNB, nikdo pořádně neví jak moc a jaký by byl skutečný tržní kurz, kdyby ČNB intervence ukončila, ale autor si spočítal, že po brexitu by koruna oslabila o 20 nebo 30 haléřů? Dovolte, abych o tomto údaji vyjádřil silnou pochybnost. A otázkou potom samozřejmě zůstává, zda i ostatní uvedené údaje obstojí.

5 0
možnosti

Zase to bu,bu,bu.... Vzpomínám na strašení, jak hrozné to bude pro Čechy a Slováky, pokud se rozpadne Československo (a to byl 75let trvající jednolitý stát). Jaké oslabení to bude, jak utrpí ta či ona ekonomika.

A "rozvod" proběhl rychle, myslím, že oba nové státy na něm vydělaly, žádná katastrofická vize se nenaplnila a vztahy jsou dnes lepší, než za společného státu.

5 1
možnosti

Ano, to je vskutku racionální a fakty podložená oponentura. Je smutné, paní Novanska, že lidé s rozhledem podobným Vašemu jsou nakonec schopni bezhlavý odchod z Unie prohlasovat.

Ale až přijde na lámání chleba, a to doslovně, protože právě naše zemědělství případný czexit odskáče nejvíc, obávám se, že to budete Vy a Vám podobní, kteří budou nadávat na drahotu a nedostatek.

Uvědomujete si, že v okamžiku vystoupení z EU přijde české zemědělství o dotace, takže české potraviny budou cenově konkurence neschopné? Takže budeme odkázáni na dovoz. Odkud? Z EU... A to za jejich podmínek a jejich ceny... A nebo budeme dovážet potraviny z Ruska a Číny, a to se všemi důsledky... Z jednoho vazalství se vyvážeme, abychom se uvázali do druhého.

Má to logiku?

2 3
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Hlavní ekonom České spořitelny. Ostravak (když s ním mluvíte, máte jasno), v České spořitelně od roku 2004, o čtyři roky později se stal jejím hlavním ekonomem a šéfem nejlepšího českého analytického týmu. Zájmy: vzhledem k tomu, že většina lidí považuje analytiky za autisty, tak prý prozradí jen 68:6f:72:79.

Twitter, Facebook, LinkedIn

Seznam rubrik