Diskuse

#alternativnifakta daňové reformy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konečně po delší době článek opírající se o fakta a ne o dojmy. Moc se mi líbil, jen je otázkou, zda a představitelé strany socialistického rovnostářství (ČSSD), tedy až na poslance (ti jsou chránění druh, který nesmí přijít o své výhody) si to přečtou a pochopí. Navíc se ukazuje, jak tendenčně jsou informace z jejich strany prezentovány. Hamba...Co na to pan ekonomické expert??

0 0
možnosti

hezký článek, logicky a srozumitelně napsáno, díky za to! R^

0 0
možnosti

Tak jest. Člověk s platem na úrovni mediánu a dvěma dětmi má daň 180 korun. Takže v ČR je progrese vlastně podstatně vyšší, než v jiných zemích.

0 0
možnosti

Ten článek pana analytika je zavádějící.

V mnoha zemích díky daň. progresi je zdanění vyšších příjmů podstatně vyšší než v ČR.

Graf zdanění práce vychází z průměrných hodnot, což při zmíňovaném větším rozpětí dan. sazeb na západě je velmi nepřesné porovnání např. zdanění vysoko příjm. osob u nás a v EU.

Docela pěkný faul pane analytiku.

0 4
možnosti
Foto

Proto, aby k faulu nedošlo, je na v závěru ukázaná příjmová nerovnost.

1 0
možnosti

R65a26d56e84k 42H66o11d73a37ň

27. 2. 2017 19:41

Sobotka dělá oblíbený populistický trik: vezme jeden údaj z mnoha, a ten začne porovnávat. Sem tam zalže, sem tam mluví pravdu, to v dnešní době nikdo moc neřeší.

Ve výsledku je to prostě klasika: máme velmi vysoké povinné odvody, ale nižší daň. Takže budeme mlít o tom, jaké daně jsou ve skandinávských státech, a jak jsme na tom dobře. To že ve skutečnosti je celkové zdanění práce se skandinávskými státy srovnatelné je věc druhá, ale kdo by to řešil. No, a co teprve pokud bychom začali řešit při jakých částkách je jaké zdanění práce - kde ve skutečnosti to co je u nás "velmi vysoká mzda" je ve skutečnosti na minimu v zahraničí. Není se co divit, ten boj proti mzdovým nákladům je prostě třeba udržet, jinak by bylo vidět že zaměstnanci dostávají jen o fous víc než polovinu toho, co stojí zaměstnavatele.

3 0
možnosti

A40l38e24x 59G96r50e51g58o81r

27. 2. 2017 18:33

Ale u nás je zastropovaný maximální vyměřovací základ soc a nem pojištění. Kde jste přišel na to, že není?

0 2
možnosti

co jsem se dočetl, například zde: http://www.finance.cz/dane-a-mzda/mzda/vypocet-mzdy-a-zalohy-na-dan/prekroceni-maximalniho-vymerovaciho-zakladu/ , tak maximum zdravotního pojištění skutečně není. V sociálním je to 48násobek průměrné mzdy (viz http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/vypocet-pojistneho.htm ) ... při přepočtu na měsíční základ by šlo o čtyřnásobek průměrné mzdy (vs onen německý 1,5 násobek). Pokud byste k tomu zdravotnímu chtěl nějaký relevantnější odkaz, tak jsem našel např. toto: https://www.vzp.cz/platci/informace/povinnosti-platcu-metodika/zamestnavatele/maximalni-vymerovaci-zaklad

2 0
možnosti

Prosím o odkaz na hodnoty, které jste dal do článku pod grafem s názvem "celková daň práce“. Můžete vložit go diskuze ?

0 0
možnosti

Velice hezky je tato Sobotkova lež popsána v tomto článku:

http://www.extra.cz/nejsdilenejsi-komentar-ceskeho-facebooku-ucime-sobotku-pocitat

Opravdu stojí za to si ho přečíst...

:-P

10 0
možnosti

Ano, vcera jsem prochazel podminky v Nemecku, ktere je uvadeno jako priklad progrese. Oni maji ale limit na SP a ZP nekde kole jeden a pul nasobku prumerne mzdy.

Co se tedy stane u cloveka s dvojnasobkem prumerne mzdy v Nemecku kdyz mu firma prida? Neplati SP a ZP, plati pouze dan 42%, tedy zamestnanec ziska 58%, stat 42%.

U nas dnes plati to, ze takovy clovek plati SP a ZP. Takze kdyz mu sef prida, tak nove pridane mzdove naklady se deli v pomeru neco malo pres 50% dostane zamestnanec, a temer 50% stat.

Sobotkuv navrh se sazbou 32% by vedl k tomu, ze kdyby sef pridal, tak zamestnanec dostane 33%, stat 67%.

Kdo tedy dani dobre placene zamestnance vic? Nemci sve zamestnance a nebo Cesi sve? JIZ TED CESI VIC, ostatne jak vyplyva i z grafu autora blogu. Sobotka nam totiz LZE a umyslne zapomina na to, ze ZP a SP nenese znaky pojisteni ale DANE.

11 0
možnosti
Foto

A69l14e64š 23P54r84a14g57e70r

27. 2. 2017 11:37

Proč by Vám měli lidé věřit? Třeba já osobně to spočítat neumím, neznám na koho se obrátit, proč s tím jdete na idnes do blogů, proč s tím nejdete někam do médií, pak uvěřím. Čísla si umím vycucat z prstu taky...

Na druhou stranu, něco mi říká, že máte pravdu, ale dokažte to, tohle je celorepublikové téma, to by měl vědět každý!!! Sám na to obyčejný průměrný člověk nepřijde, nemá čas...

0 0
možnosti
Foto

A22l49e80š 75P80r37a57g44e93r

27. 2. 2017 10:11

Zajímavé čtení, díky R^ Jen nechápu, tedy, to nám jako ČSSD lže?

0 0
možnosti

Ano lze. Dle meho nazoru lze rici, ze to naplnuje skutkovou podstatu trestneho cinu podvodu - duvodem je totiz ziskani majetkove vyhody pro CSSD skrze ziskani vice hlasu. Vice prispevek vyse, ktery za chvili napisu.

10 0
možnosti