Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Ten článek pana analytika je zavádějící.

V mnoha zemích díky daň. progresi je zdanění vyšších příjmů podstatně vyšší než v ČR.

Graf zdanění práce vychází z průměrných hodnot, což při zmíňovaném větším rozpětí dan. sazeb na západě je velmi nepřesné porovnání např. zdanění vysoko příjm. osob u nás a v EU.

Docela pěkný faul pane analytiku.

0 4
možnosti
Foto

Proto, aby k faulu nedošlo, je na v závěru ukázaná příjmová nerovnost.

1 0
možnosti
KN

To přece nemá nic společného z mírou zdanění jednotlivých přijmových skupin.

To už není dobré ani jako žert.

0 0
možnosti
KN

:-(Navíc Vaše příjmová nerovnost vychází z poměru 20% nejv. a nejn. příjmových skupin.

Což je také zavádějící údaj, protože Sobotková reforma původně mířila na zhruba pouze "nejvyšších 10%" příjmových spoluobčanů.

Takže jste uvařil účelovou kaši, kam jste zamíchal cokoliv, co se hodí tzv. "do krámu".

0 2
možnosti
Foto

Bohužel si opakovaně pletete pojmy "hrubá mzda" a "disponibilní příjem". Můžete si na eurostatu najít data i za decily a výsledek bude stejný: příjmová nerovnost v ČR patří mezi nejnižší v EU. Může se vám to nelíbit, můžete nesouhlasit, ale to je tak jediné, co s tím můžete dělat.

3 0
možnosti
KN

Pokud eurostat pracuje z daty jako například při vyhodnocování míry nezaměstnanosti, kdy porovnává do tabulky naprosto odlišné metodiky různých států, což v této oblasti dělá, tak jsou tato srovnání hodně nepřesná a zavádějící.

Vy víte, kdo všechno se např. v Německu zahrnuje do tabulek příjmových nerovností - jenom zaměstnanci ?

0 0
možnosti
MF

pan Novotný bude profi troll... :-/

0 0
možnosti
RH

"Což je také zavádějící údaj, protože Sobotková reforma původně mířila na zhruba pouze "nejvyšších 10%" příjmových spoluobčanů."

To je pouze teoretické tvrzení. Prakticky by je to samozřejmě postihlo minimálně kvůli Laferově křivce - než dát 100k státu za rok je lepší dát 10k daňovému poradci co vymyslí, jak státu dát třeba jen 20k. Sice vás to stojí 30k, ale pořád jste 70k v plusu.

Realisticky by to bylo ještě snazší: firmy kde jsou lidi takto placení obvykle nemají jednoho zaměstnance s vysokou mzdou, ale je jich víc. Takže se na toho poradce složí. Nebo ho zaplatí rovnou firma, protože ho nejspíš stejně platí.

0 0
možnosti
KN

To snad není možné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 914x
Hlavní ekonom České spořitelny. Ostravak (když s ním mluvíte, máte jasno), v České spořitelně od roku 2004, o čtyři roky později se stal jejím hlavním ekonomem a šéfem nejlepšího českého analytického týmu. Zájmy: vzhledem k tomu, že většina lidí považuje analytiky za autisty, tak prý prozradí jen 68:6f:72:79.

Twitter, Facebook, LinkedIn

Seznam rubrik